keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

pikkulettuja


Taas istun junassa matkalla kotiin, sillä kouluviikko on jo nyt pulkassa. :) Tein eilen ensimmäistä kertaa banaani-rahkalettuja ja haluan jakaa ohjeen myös teille. Tällaisista letuista/pannukakuista on vaikka kuinka monia eri versioita, mutta tässä ainakin yksi hyvä ohje. Yllätyin oikein positiivisesti kuinka hyviä nuo oli, sillä olen melko epäileväinen tällaisia hieman 'terveellisempiä' herkkuja kohtaa.

Banaani-rahkaletut (n. 8 kpl) 

1 pehmoinen banaani
1 kananmuna (tai kaksi valkuaista)
125g maitorahkaa
½ dl valitsemiasi jauhoja (proteiini, vehnä, gluteeniton, soija…)
Mausteita maun mukaan, mm. kaneli, kardemumma ja vanilja sopivat mainiosti

Sekoita kaikki ainekset yhteen, mielellään blenderillä/monitoimikoneella tasaisimman lopputuloksen saavuttamiseksi. Paista lättyset taikinan turvottua hetken keskilämpöisellä pannulla. Banaaniletuista kannattaa tehdä melko pieniä (reilu ruokalusikallinen taikinaa per lätty) jotta paistaminen helpottuu. Käytä paistamiseen esimerkiksi kookosöljyä tai mietoa rypsiöljyä. Tarjoile välittömästi marjojen, hedelmien, pähkinöiden tai vaikka maitorahkan kanssa.

Resepti täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!