maanantai 5. elokuuta 2019

Esittelyssä meidän yhdistelmävaunut

Näin lasketun ajan yli mentäessä on hyvin aikaa myös kirjoitella blogiin. Ajattelin esitellä tässä postauksessa vaunut, jotka hankimme vauvalle jo hyvissä ajoin. Itse asiassa hankimme ne samana päivänä, kun kävimme rakenneultrassa. Meidän oli tarkoitus vain mennä katselemaan ja testailemaan vaunuja, mutta ylläettäen auton takakontti- ja penkit olivatkin täynnä vaunuihin kuuluvia laatikoita. Nyt täytyy sanoa, että onneksi ostimme vaunut silloin, koska viikko siitä Pasi joutuikin sairaalaan ja olisin joutunut varmaankin yksin vaunukaupoille Pasin sairastessa. Nyt oli ihana yhdessä käydä testailemassa ja tekemässä päätös sopivista vaunuista.


Olin tietenkin jo monia kertoja selaillut netissä erilaisia yhdistelmävaunuja ja lukenut arvosteluita ja kokemuksia käyttäjiltä. Entuudestaan tiesin, että Emmaljungan vaunut ovat kovin suosittuja ja tykättyjä (myös siskollani niitä testanneena), mutta suurin osa niistä olivat meidän budjetille liian hintavia. Päätin tutustua myös muihin vaihtoehtoihin ja monessa paikassa esille nousi Britax Smile 2 yhdistelmävaunut. Luin näistä vaunuista paljon arvosteluita ja tämä setti oli siis jo etukäteen mielessäni käydessämme Vauvatalo Johannassa Tampereen myymälässä näitä vaunuja testaamassa. Pakko sanoa, että ihastuin vaunuihin heti! Vaunut tuntuivat todella hyvältä työntää ja ne vaikuttivat erittäin monipuolisilta sekä kompakti koko oli myös plussaa!

Monet tutut kehoittivat miettimään vaunujen renkaita, jotta niillä on hyvä mennä missä maastossa tahansa. Minua varoitettiin liian pienistä ja kääntyvistä eturenkaista. No näissä vaunuissa on  juuri ne kääntyvät etupyörät, jotka saa myös tarvittaessa lukittua ja kooltaan ovat takarenkaita pienemmät, mutta eivät kuitenkaan kovin pienet. Tiedän, että me lenkkeillemme joko asfaltilla tai hiekalla, joten siihen maastoon nämä vaunut ovat varmasti passelit! Luin myös paljon kokemuksia talvikäytössä näistä vaunuista ja hyvin kuulemma pelittävät myös lumella. Kaupassa nämä ovat aivan unelmat, sillä kääntyvien pyörien ansiosta pääsee liikkumaan tosi pienessäkin tilassa. Nämä Britaxin vaunut menevät melko pieneen tilaan koottuna verrattuna esimerkiksi Emmaljungan yhdistelmävaunuihin. Tällä hetkellä meillä on kaksi pientä autoa käytössä, joten sekin oli huomioitava.



Saimme Vauvatalo Johannassa todella hyvää palvelua vaunujen valinnan suhteen. Asiakaspalvelija oli todella rauhallinen ja esitteli meitä kiinnostavia vaunuja monipuolisesti. Hän ei tyrkyttänyt, eikä höslännyt, vaan antoi meidän rauhassa tutustua, mutta kertoi myös omat vinkit ja mielipiteet. Ostimme siis Britax Smile 2 yhdistelmävaunut (värissä Sand Beige), joihon kuuluu vaunukoppa, lastenrattaat ja turvakaukalo. Kaikki saa kiinnitettyä todella helposti vaunujen runkoon ilman erillisiä adaptereita. Myös turvakaukaloon kuuluu oma jalusta autoon, joten kaukalo on helppo vain laittaa paikoilleen autossa matkustaessa, eikä tarvitse säätää turvavyökiinnitysten kanssa joka kerta. Paketissa tuli myös mukana hyttysverkko, sadesuoja ja työntöaisaan kiinnitettävä organizer. Koko paketin hinnaksi yhteensä tuli muistaakseni 799e, joten ei todellakaan paha hinta! Lisäksi ostimme vielä työntöaisaan ja rattaiden turvakaareen nahkaiset päälliset, jotta ne kestävät paremmin käytössä ja tuntuvat muutenkin mukavammalta käteen.





Toki vielähän emme ole päässeet testaamaan vaunuja käytännössä, koska vauveli viihtyy vielä masussani. Tämä kirjoitus on siis tehty tämän hetken fiiliksillä ja osittain muiden arvosteluiden perusteella, joten oma käyttökokemus puuttuu vielä. Voin palata tähän aiheeseen siis myöhemmin, kun olemme päässeet testaamaan vaunuja erilaisissa maastoissa ja eri vuodenaikoina. En myöskään kuvannut näitä vaunuja rattaina lainkaan, sillä rattaiden istuinosa on kaapissa odottamassa myöhempää käyttöä, enkä viitsinyt sitä nyt kuvata lainkaan. Esitellään sekin sitten myöhemmin. ;)

Onko sinulla kokemusta näistä yhdistelmävaunuista? Mitkä vaunut teillä on käytössä? Jätä ihmeessä kommentti alle ja kerro omat suositukset! :)   Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!