tiistai 3. helmikuuta 2015

terveelliset välipalat



MoikkaMoi! :) Mulla oli eilinen eli maanantai vapaata koulusta, joten tulin vasta illalla Seinäjoelle. Kävin aamupäivästä Orivedellä Bondissa Lauralla tukkalääkärissä ja värjättiin juurikasvu pois ja latvoja hieman vaalennettiin kauttaaltaan. Elikkäs jonkinsortin liukuvärjäys tämä kai on ja pituudestakin lähti noin 10 cm...tykkään jälleen! :)


Meillä on kotona ollut kaapissa blenderi varmaan kaksi vuotta käyttämättömänä (siksi aivan pölynen). Olen sillä joskus pyöräyttänyt muutaman smoothien, mutta en enää pitkiin aikoihin. Olen jostakin saanut päähäni, että masiinasta puuttuisi jokin oleellinen osa, ja siksi lopettanut käyttämisen. Eilen kuitenkin kaivoin sen kaapista ja aloin laittelemaan osia paikoilleen ja kappas eihän siitä mitään puuttunut! Otinpa sen sitten matkaani Seinäjoelle.


Heti tänään pestyäni blenderin pyöräytin normaalin välipalani soseeksi ja oli mukavaa vaihtelua. Laitoin siis purkin maitorahkaa, banaanin, mustikoita, mustaherukoita, mansikoita ja ripauksen maitoa. Laittamalla maitoa/vettä enemmän tulisi siitä juotava smoothie, mutta mä tykkään syödä ihan lusikallakin. Tosta määrästä tulisi kahdelle henkilölle aivan sopivat smoothiet, mutta mä kun olen tämmönen suursyömäri ja jaksan kaikki itse! :)



Toin myös kotoa Protein Pancake Mix:n ja ehdin jo niitäkin testailla. Ollaan Pasin kanssa tehty kerran aiemmin näitä samanmerkin omaavia pannareita vaahterasiirappi/banaani -makuisena, mutta nyt kokeilin näitä maustamattomia. Eli tota jauhetta sekoitetaan maitoon ja annetaan hetki turvota, jonka jälkeen paistetaan vaan pari minsaa pannulla. Lisäsin itse myös joukkoon ripauksen kanelia ja söin pannukakut marjojen ja hunajan kera. Oli kyllä tuo pienikin määrä hunajaa ehkä liikaa, sillä se teki noista liian makeita. Mutta hyviä välipaloja, jos haluaa herkutella terveellisesti. Eihän noita nyt normi lättyihin yms voi verrata alkuunkaan, mutta vievät hyvin makeenhimon!

2 kommenttia:

  1. Onko toi pannarijauhe oikeesti hyvää?? oon miettiny jos ostaisin kans mut en oo viittiny jos se onkin ihan kuraa nii menee hukkaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No enpä usko, että menis hukkaan! :) Siis kyllähän noi melko 'terveellisiltä' maistuu eli sellasia kuivahkoja, mutta on niissä makua silti. Eli jos sulla ei oo mitään tarvetta herkutella terveellisemmin niin sillonhan normi lätyt yms on paljon parempia, mutta jos haluat hieman rajottaa ja silti herkutella joskus, niin kyllä auttavat makean himoon! :D Olipas todella huono vastaus....

      Poista

Kiitos palautteestasi!